
Príbeh rodinného mikropivovaru
...kde sa aj v malom dajú robiť veľké veci
Kto je DiREKTOR a prečo varí pivo
Zakladateľom značky DiREKTOR som ja, domovarič Juraj. Už počas môjho štúdia na vysokej škole som pokukoval po možnostiach ako si uvariť vlastné pivo. V roku 2015 som sa rozhodol pre kúpu malého domáceho pivovaru a vyskúšal som prvý vlastný recept. Na moje veľké prekvapenie sa hneď prvá várka ALE vydarila, a s menom môjho suseda, pivára Fullyho, zožala na rodinnej degustácii veľký úspech. Nabudený úspechom, som postupne investoval drobné i väčšie úspory do vybudovania technologicky vyspelejšieho pivovaru, ktorý som si skladal na mieru podľa vlastných potrieb. Takto som sa veľa naučil, až dozrel čas na prvú administratívnu výzvu. Rozhodol som sa získať certifikát profesionálneho pivovarníka, ktorý som obhájil záverečnými skúškami v apríli 2019. Odvtedy to pomaličky pokračovalo s heslom "Cesta späť neexistuje!". Postupne som prekonával administratívne výzvy EIA, RUVZ, SVPS, FS-CÚ atď, atď., až som nakoniec úspešne zlegalizoval a uviedol do prevádzky mikropivovar.
A je to tu! Nadšenie, vášeň pre remeselné pivo, rôznorodosť farieb, vôní a chutí, ale hlavne pocitvo ručne vyrábaný nápoj, bez chémie, farbív a koncentrátov. V malom a jedinečne. Pre kohokoľvek, kto si ho zamiluje.
Živé, nefiltrované, nepasterizované pivo DiREKTOR, ...drink that works!
Fotopríbeh
Tajomstvo jedinečného piva
Nemáme stratégiu rastu, Nemáme marketingový budget, Nemáme veľkoobjemové marže, Nemáme svoj regál v supermarketoch, Nemáme vlastný výčap v centre veľkomesta, Nemáme investorov, Nemáme sponzorov, Nemáme najlepšiu kvalitu za najnižšie ceny, Nemáme ambície konkurovať a Nemáme ani skartovací box na inovácie:-)
My máme veľké odhodlanie, naplniť Vás spokojnosťou z výnimočného zážitku.
Našim výrobným tajomstvom je vášeň a odvaha s akou pristupujeme ku každej jednej várke. Tá sa nedá skopírovať, ani naprogramovať. Musí vychádzať od srdca.
K tomu používame technológiu renomovaných výrobcov v segmente mikropivovarov, čím zaručujeme profesionálny prístup ku všetkým procesom výroby.
150l varňa kontroluje jednotlivé kroky infúzneho varenia s presnosťou 0,1°C.
Nerezové kvasné tanky s možnosťou regulácie kvasnej teploty zaručujú dodržiavanie podmienok ideálneho kvasenia a hygieny. Proces kvasenia prebieha pri normálnom atmosférickom tlaku v nádobe uzavretej kvasnou zátkou, ktorá chráni mladinu pred nežiadúcim vniknutím baktérií a kyslíka. Kvasinkám tak vytvárame prirodzené zdravé prostredie podobné klasickej spilke, ale oveľa čistejšie a s dostatkom času pre ich prácu. Proces neurýchľujeme v CK tankoch. Ležanie prebieha priamo vo fľašiach a nerezových súdkoch, kde sa aj nasycuje prirodzene produkovaným CO2. Naše pivo je nefiltrované, nepasterizované a jeho minimálna doba trvanlivosti je kratšia ako u komerčných pív. Preto preferujeme výrobu na objednávku dohodnutú dostatočne vopred, aby po vyzretí odišlo rovno k zákazníkovi.
Ste tu správne !
Ak máte radi remeselné pivo, radi experimentujete a ochutnávate originalitu, ste u nás na správnom mieste. Preskúmajte naše možnosti TU.
